Prihlásenie  |  Registrácia

PALMOVÝ LIST ARECA

Odpad je pre niekoho poklad. Tak je to i s palmovými listami Areca.  Tie opadané sa využívajú ako surovina pre výrobu rôznych produktov. Odpad, ktorý by bol za iných okolností spálený získa druhý život a to v podobe designových gastro riadov. Výrobky z palmových listov, ktoré nájdete v našom sortimente sú teda z listov pozbieraných ručne zo zeme. Pri zbere teda nedochádza k poškodzovaniu paliem. Tieto listy nazbierané sú dôkladne očistené a pri teplote 120°C lisované. Zlisovaný bio materiál je orezaný a tvarovaný do požadovaného tvaru. Vďaka odlišným odtieňom listov je každý výrobok jedinečný. Cely sortiment produktov z palmového listu spoločne nájdete tu.

  

                       

             10 výhod výrobkov z palmového lístia

                 1. Jedinečnosť farieb a dizajnu 
                 2. Recyklovateľné
                 3. Pevnosť
                 4. Vhodné i do mikrovlnnej rúry
                 5. Vodeodolné
                 6. Chuťovo neutrálne
                 7. Bezpečné pre al
ergikov, astmatikov, deti a tehotné ženy
                 8. Ekologicky priateľské k životnému prostrediu

                 9. Možno úplne skompostovať a rozložiť na cennú zeminu a biohumus       
                10. Spĺňajú všetky európske a svetové normy a nariadenia pre zdravotnú nezávadnosť

   

 

Palma Areca je produkt trvalo udržateľného rozvoja. Stromy sa primárne pestujú kvôli arekovým orechom. Pri pestovaní však pravidelne zhadzuje uschnuté listy, ktoré obnovuje za nové. Tieto listy sú spracovávané ekologicky, bez nutnosti výrubu lesov, alebo strojného zberu. 
Po spracovaní vzniká odolný a pevný materiál. Taniere, misky aj podnosy sú tvrdosťou podobné drevu, veľmi dobre izolujú teplo z horúcich pokrmov a polievok aj do 100 °C. Dajú sa dokonca použiť na ohrev v mikrovlnnej rúre do 220 °C po dobu neprevyšujúcu 2 minúty. Dokážu odolať chladu i mrazu a sú tak vhodné do mrazničky či chladničky.

 

Všetky palmové výrobky, ktoré nájdete v našom sortimente sú certifikované ako biologicky rozložiteľné a kompostovateľné. A to s dobou prirodzeného rozkladu do 2 mesiacov, podľa normy DIN EN 13432. Garantujeme, že produkty Areca plates sú 100% bezpečné - neobsahujú impregnáciu, nátery, ťažké kovy, chemikálie, ani iné toxické alebo zdraviu škodlivé látky. Ide teda o prírodný materiál z ekologického spôsobu výroby. 

                             

Hygienická nezávadnosť bola testovaná v laboratóriu VTT Technical Reaserch Center vo Fínsku a spĺňajú všetky požiadavky podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami. Pri kontakte so suchými potravinami je možné riad používať opakovane. Pri kontakte s tekutým pokrmom odporúčame riad použiť len raz. 

Riad z palmových listov Areca okrem estetického vzhľadu, ktorý sa hodí i na významné príležitosti nesie sociálnu zodpovednosť. Produkty ArecaGoodPlates podporujú detský domov "Hampi Children Trust" v Indii. Ten poskytuje chudobným deťom možnosť navštevovať školu a získať vzdelanie.

 

ROZKLAD TANIERA Z PALMOVÉHO LISTU V PRIBLIŽNEJ DOBE 8 TÝŽDŇOV:

Neviete si dať rady s výberom? Neváhajte nás kontaktovať.