Prihlásenie  |  Registrácia

Catering na svatbu: Choďte bezpečnou ekologickou cestou

Pokiaľ sa rozhodnete pre vonkajšiu svadobnú hostinu bez obsluhy, nastáva nečakaná otázka - na čom servírovať? Riešením je ekologický gastro riad.

 

Prečo jednorazový riad

Chcete svadobnú hostinu na mieste bez plnohodnotnej kuchyne, kde by sa dalo priebežne umývať riad? Potom rýchlo zistíte, že zatiaľ čo počet polievkových tanierov alebo tanierov na hlavný chod odhadnete pomerne jednoducho, v prípade ďalšieho občerstvenia už spotrebu svojich hostí určíte ťažko. Tŕň z päty vám môže vytrhnúť jednorazový riad. Hostia budú mať k dispozícii dostatok čistých tanierov, tácok, misiek, téglikov i pohárov bez toho, aby ste museli dovážať veľké množstvo krehkého vybavenia alebo na druhý deň riešiť, kto tu kopu vecí umyje.

 

Aký zvoliť materiál na svadbu

Aktuálnym svadobným trendom dominujú prírodné materiály a zemité tóny. Preto sa na servírovanie skvele hodí jednorazový gastro riad z drevenej dýhy, palmového listu či kraftový bio papier. Tieto materiály budú pôsobiť elegantne, súznejú s prírodou a sú ľahko rozložiteľné, niektoré dokonca kompostovateľné. Po vyhodení tak zbytočne nezaťažíte životné prostredie.

Spomínané materiály sa nesú v béžových a hnedých tónoch, ktoré dobre fungujú jak s ďalšími prírodnými materiálmi použitými na výzdobu, tak napríklad so zlatou farbou. Nemusíte sa preto obávať, že by razom vaša svadba pôsobila lacným dojmom len preto, že ste zvolili jednorazový riad.

Kraftový papier vám poslúži aj na balenie výslužky. Na jedlo so sebou si však môžete objednať aj krabičky z cukrovej trstiny. Tie sa síce už k svadobnej hostine tak nehodia, ale na prenos domov disponujú skvelými vlastnosťami. Možno ich použiť pre teploty od -15 °C až do 220 °C, sú odolné voči premasteniu či pretečeniu, jedlo v nich môžete ohriať v mikrovlnke a dokonca do seba vstrebávajú vlhkosť, čím zachovávajú kvalitu pokrmu.

 

Kam s odpadom zo svadby

Použitý ekologický gastro riad môžete jednoducho vyhodiť do zmesi, kompostovateľné gastro obaly potom do hnedej