Prihlásenie  |  Registrácia

Naše certifikáty: Od teraz sa už v nich vyznáte

S rôznymi certifikátmi sa dnes už stretávate na dennom poriadku. Nie je tomu inak ani u našich produktov. Ale viete, čo jednotlivé certifikácie znamenajú? Dnes vás prevedieme tými, ktoré sa priamo týkajú našich produktov.

FSC certifikát

Certifikát FSC patrí medzi najtransparentnejšie. Má platnosť 5 rokov a znamená, že použité drevo (prípadne papier) pochádza z udržateľného lesného hospodárstva. FSC kontroluje všetky články výrobného reťazca od ťažby až po finálny výrobok. Platnosť aj pravosť certifikátu si možno ľahko overiť prostredníctvom databázy držiteľov certifikátu vyhľadaním licenčného čísla uvedeného pod logom FSC.

SGS certifikát

Tento typ certifikácie nie je priamo o ekológii, ale keďže sa tiež týka našich produktov, rozhodli sme sa ho zaradiť. SGS je zárukou bezpečnosti produktu pre styk s potravinami. V našej praxi to teda znamená, že ekologický materiál, z ktorého je konkrétny produkt vyrobený, neobsahuje škodliviny, ktoré by sa mohli počas štandardného používania dostať do potravín a následne do tela zákazníka.

FDA certifikát

Certifikácia FDA sa týka predovšetkým produktov určených pre trh USA a vydáva ju tamojší Úrad pre kontrolu potravín a liečiv. Opäť potvrdzuje zdravotnú nezávadnosť výrobku.

HACCP certifikát

Bezpečnostný certifikát HACCP patrí medzi povinné certifikáty v potravinárskom odvetví a pre jeho udelenie musí produkt prejsť systémom kritických bodov. Jeho získaním sa výrobca preukazuje kvalitou a zdravotnou nezávadnosťou ako konečného výrobku, tak procesu jeho výroby

ISO 9000, ISO 9001, ISO 14001

Normy ISO pomáhajú zvyšovať kvalitu a nezávadnosť výrobkov. Keďže ide o normy uznávané medzinárodne, ich splnením sa zjednodušuje obchodovanie aj medzinárodnú spoluprácu na poli businessu, vedy a techniky.