Prihlásenie  |  Registrácia

ECO krabičky spustili nový e-shop!

Aj keď naše ekologické gastro obaly dodávame už nejaký ten piatok, len prednedávnom sme sa rozhodli dať nášmu e-shopu nový vzhľad. Pýtate sa prečo? Naším cieľom je uľahčiť vám nákup a šíriť osvetu o dôležitosti alternatívnych gastro obalov, ktoré nezničia našu planétu. Chcete vedieť viac? Len smelo čítajte ďalej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pre koho je náš e-shop určený?

Na našom e-shope sú vítaní všetci tí, ktorí chcú iný prístup k servírovaniu jedla. Pretože aj takou maličkosťou, akou je používanie ekologických gastro obalov, môžete znížiť množstvo plastového odpadu, ktoré znečisťuje naše životné prostredie. Naša ponuka produktov je naozaj pestrá. Nájdete v nej všetko od eko obalov cez bio poháriky až po príbor z recyklovaných materiálov. Takže ak pracujete v gastro odvetví, ste majiteľom reštaurácie, či cateringovej agentúry, alebo sa len chystáte podávať svoje jedlo a nápoje na festivale, môžete to urobiť šetrnejšie k našej Zemi. Nakúpia však u nás aj obyčajní ľudia, ktorí chystajú oslavu alebo víkendovú grilovačku. Zabudnite na plasty a podávajte svoje pochúťky ekologicky!

 

Prečo by ste mali používať eko obaly?

  • Jedným z hlavných dôvodov je ochrana nášho životného prostredia. Vedeli ste, že ročne sa na svete vyprodukuje asi 300 miliónov ton plastového odpadu? Z toho polovica je tvorená jednorazovými plastovými produktmi, ako sú napríklad aj plastové krabičky na jedlo, misky a príbory. Tie sa potom dostávajú do oceánov a na skládky, kde sa rozkladajú 10 až 1000 rokov. Kam teda tie plasty miznú? Nikam. Jednoducho zaťažujú našu planétu, ktorá si s nimi nevie rady. Bio krabičky sa, naopak, v prírode a na skládkach rozložia veľmi rýchlo. Rozpadnú sa na Zemi prirodzené častice, ktoré sa neskôr stanú živnou pôdou pre rast ďalších rastlín.

  • Druhým dôvodom, prečo používať ekologické gastro obaly, je ich zdravotná nezávadnosť. Vďaka prírodným materiálom sú vhodné pre deti, alergikov aj tehotné ženy. Nenájdete v nich žiadne stopy po rope, ako to býva v prípade klasických plastových obalov. 

  • Posledným dôvodom je ich obrovská výdrž. Mnohé ekologické gastro obaly vydržia mrazivé aj horúce teploty, takže v nich môžete podávať studenú zmrzlinu aj teplú polievku. Sú taktiež odolné voči vode a mastnote, takže sa nemusíte báť, že by sa napriek svojmu rastlinnému pôvodu rozpadli. Sú naozaj skvelou alternatívou ku klasickým plastovým krabičkám, riadom a príborom.

 

Z čoho sú eko obaly vyrábané?

Na našom e-shop nájdete produkty z piatich hlavných materiálov:

  • Cukrová trstina: Tento druh obalov sa vyrába zo zbytkových vlákien cukrovej trstiny, ktoré sú vedľajším produktom pri výrobe cukru. Spomínané cukrové vlákna sa následne nasekajú do celulóznej kaše, ktorá je pod vysokým tlakom a teplom lisovaná do potrebného tvaru gastro obalu alebo riadu. 

  • Drevená dyha: Drevo bolo odjakživa využívané na výrobu tanierov a misiek vďaka jeho skvelým vlastnostiam, akými sú odolnosť a vodotesnosť. Eko riady z drevenej dyhy sú ľahké, kompostovateľné a vyzerajú fakt štýlovo. Ich súčasťou je FSC certifikát, ktorý zaručí, že použité drevo bolo získané len zo zodpovedne obhospodarovaných lesov. 

  • Palmový list: Tieto eko riady sú vyrábané z popadaných palmových listov, ktoré by za bežných okolností boli spálené. Miesto toho sú však ručne zbierané, očistené a pri 120 ℃ lisované do originálnych tanierov a misiek. Ani jeden kus nie je rovnaký, keďže farba a tvar riadu závisí od konkrétneho listu, z ktorého je vyrobený.

  • Bio papier: Obaly na jedlo z bio papiera, sú tvorené dvojitou vrstvou FSC celulózy. Práve vďaka nej je tento obal odolný voči premasteniu, pretečeniu a navyše, po použití sa jednoducho rozloží. Tento materiál je čisto prírodný, takže nijako neovplyvní chuť jedla a zároveň sa jednoducho rozloží v prírode.

  • Bio plast (PLA plast): Ekologické obaly z bio plastu sa vyrábajú z dvoch základných surovín. Prvou je rastlinná biomasa ako napríklad kukurica, obilniny, zemiaky, cukrová repa alebo trstina a druhou sú prírodné suroviny ako celulóza alebo lignit. Bio plast sa vyrába zo škrobu týchto rastlín.

Aké benefity vám prinášame?

  • Doprava zdarma: Stačí, ak u nás nakúpite nad 300 € a my vám dopravíme vaše objednané ekologické gastro obaly úplne zadarmo. 

  • Zľava pri veľkoobchodnom odbere: V prípade, že u nás nakúpite nad 600 €, získate zľavu!

  • Výhodná potlač: Vaše vybrané bio obaly či poháre môžeme hneď aj potlačiť, takže vám odpadne starosť so zháňaním tlačiarne. Pri väčšom odbere, pravdaže, so zľavou.

 

Vybrali ste si už z našej ponuky ekologických gastro obalov svojich favoritov? Ak máte akékoľvek doplňujúce otázky, ozvite sa nám. Radi vám na ne odpovieme!